Final d'etapa


Els propers dies donaré per tancada la meva etapa al capdavant del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), del Departament de Justícia, que he tingut l’honor de dirigir els darrers cinc anys i mig.

Ha estat una experiència vital que deixarà empremta en la meva ànima per sempre. Ho he dit sempre que he pogut, és un privilegi treballar per la millora de la vida de les persones, especialment quan per qui treballes és precisament per les més desfavorides, per qui més ho necessita. La política penitenciària és una política social de primer ordre.

Penso, humilment, que aquests anys hem fet un bon treball , del que ens podem sentir ben orgullosos.

Hem portat a terme una profunda revisió del model de gestió de la nostra pròpia funció, reorientant l’activitat cap a un sistema més eficient i, sobretot, més eficaç per a la reinserció, i per la millora de les condicions de vida de les persones privades de llibertat a Catalunya: el model de gestió del servei d’alimentació i la seva millora qualitativa continua, el model de gestió de les botigues, amb perspectiva de gènere i amb la reducció del preu de tots els productes a la venda a les presons, i el model de relació laboral especial penitenciària i de la retribució del treball a la presó. Hem consolidat un model de formació ocupacional homologat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, i un model d'inserció laboral basat en la capacitació de les persones i la millora de la seva ocupabilitat.

Especialment, ens hem orientat a complir amb el que és el veritable objectiu del CIRE: que les persones que passen per la presó a Catalunya tinguin l’oportunitat d’incorporar-se al mercat laboral en igualtat de condicions amb la resta de persones.

Entenem la formació i el treball a la presó com a eines per a la normalització de la vida de les persones que surten de presó en les seves comunitats. El treball a la presó, no concebut ja com a treball penitenciari, sinó com a element bàsic en el tractament penitenciari.

El meu agraïment a l’Honorable Conseller Carles Mundó i a la Honorable Consellera Ester Capella per comptar amb mi per formar part dels seus equips (equips d’excel·lència professional i personal) i per l’oportunitat de treballar per aquest meravellós País.

I el meu reconeixement a tots els equips que formen part del sistema penitenciari català, per l’esforç i la dedicació que esmercen en el seu treball diari, molt especialment, és clar, als equips del CIRE.

Comentarios

Entradas populares